3 İtalyan kurum Antonio Gramsci Halk Okulu, Il Bene Comune Dergisi ve COBAS Öğretmenler Sendikasi-Sardunya, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın ‘Özgürlüğü Kampanyası’na katıldı
Antonio Gramsci Halk Okulu, Il Bene Comune Dergisi ve COBAS Öğretmenler Sendikasi-Sardunya, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen “Zamanı Geldi: Türkiye’de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katılarak, BM Genel Sekreteri’ne mektup gönderdi
Gramsci okulu
Gramsci Halk Okulu, 11 Ocak’ta Güney Afrikalı Güney Afrika Kürt Çalışma Grubu (KHRAG) ve Güney Afrika Sendikalar Konfederasyonu’nun (COSATU) ilanını yaptığı kampanyaya Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’ne mektup göndererek katıldı.
Aynı zamanda Antonio Gramsci’nin anavatanı olarak bilinen Sardunya adasındaki Antonio Gramsci okulu “Zamanı Geldi: Türkiye’de adil bir barış için Abdullah Öcalan’a özgürlük” kampanyasına katıldığını duyurdu.
Bölgede Gramsci’nin aile hafızası ve düşünceleri de koruma altında. Gramsci okul yıllarında bu topraklarda faaliyet gösterdi.
Il Bene Comune Molise dergisi
İtalya’da yayın yapan aylık kültür dergisi Il Bene Comune Molise dergisi de kampanyaya katıldı. 20 yıldan fazla bir zamandır ulusal, kültür, sanat ile ilgili yayıncılık, yapan dergi aynı zamanda İtalyan ve uluslararası gerçekliğe dair de çalışmalar yürütüyor.
Öğretmenler Sendikası
Sardunya’da öğretmenler sendikası olarak örgütlenen COBAS öğretmenler sendikası Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kampanyası’na katıldığını ilan ederek BM Genel Sekreteri’ne mektup gönderdiğini açıkladı. Sardunyalılar şimdiye kadar Kürt halkı için uluslararası dayanışma çalışmaları ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın tarihi ve felsefi çalışmalarına yakın ilgi gösterdi.
İTALYA