Diyarbakır’da bir yıldır taciz ettiği çocuğu katletme girişiminde bulunan Aslan Karakaş, hala gözaltına alınmadı. Çocuğun ailesi, zanlının yakınları tarafından ölümle tehdit edildiklerini söyledi
Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 4 Şubat tarihinde Aslan Karakaş isimli erkek, yaklaşık bir yıldır taciz ve tehdit ettiği çocuğu ateşli silahla katletme girişiminde bulunarak ağır yaraladı. 7 çocuğu olan 34 yaşındaki Aslan Karakaş’ın katletmeye çalıştığı çocuğu, kendisiyle evlenmesi için yaklaşık bir yıl boyunca öldürmekle tehdit ettiği ortaya çıktı. Jin News’in haberine göre; 4 Şubat’ta alışverişe çıktığı sırada araçta saldırıya uğrayan çocukla beraber teyzesi ve bir akrabası daha yaralandı. Teyze ve akrabası ayakta tedavi edilirken, çocuk ise 7 gündür yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyor. Doktoru ise durumu ağır olan çocuğun yaşasa dahi felç kalacağının bilgisini paylaştı.
‘Ölüm tehditleri alıyoruz’
Çocuğun ailesi, olayla ilgili köyde bulunan jandarma karakoluna ifade vererek şikayetçi olduklarını ancak aradan geçen bir haftaya rağmen zanlı Aslan Karakaş’ın halen gözaltına alınmadığına dikkat çekti. Yan sıra hastane önünde bekleyen Aslan Karakaş’ın aile ve akrabalarının ise kendilerini şikayetçi olmamaları yönünde ölümle tehdit ettiklerini söyledi. Çocuğun teyzesi Hanife Ekren, “Ailemiz erkeğin ailesi tarafından ölümle tehdit ediliyor. Can güvenliğimiz yok. Yeğenim ise hastanede yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Doktorlar yaşam şansının çok az olduğunu söylüyor. Ancak fail hala dışarıda elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor. Adalet istiyoruz” sözlerini kullandı.
‘Fail korunuyor’
Çocuğun kuzeni Ruken Altundal ise failin korunduğuna dikkat çekerek, “Onu koruyanlar var. İki gün önce köye gittiğine dair sinyaller alındı. Ancak köy halkı da durumu gizliyor. Katliamlar erkeklerin elinin kiri olarak görülmeye devam ettikçe şiddet devam edecektir. Buna artık bir son verilmeli” dedi.
Dayanışma çağrısı
Kadınlar son olarak olayın takipçisi olmayı sürdüreceklerini belirterek, “Tüm dünya artık duymalı. Kadınlar erkek şiddetine karşı ayaklanmalı. Yeter artık, yeter! Faillerin cezalandırılmasını ve kadın katliamlarının son bulmasını istiyoruz” diye konuştu. Kadınlar derneklere ve kurumlara çağrı yaparken, “Sesimizi duyurmak istiyoruz. Dayanışmaya ihtiyacımız var. Bu adamın yakalanmasını ve yargılanmasını istiyoruz” diye ekledi.
DİYARBAKIR