‘4 Ocak’ta kampüste buluştuğumuzda ben tekrardan çok güçlü hissettim kendimi. O his bambaşkaydı. Biz haklı bir şey için oradayız… Onun verdiği güçlendirici etki, bana tekrar dayanışmanın önemini anlattı.’
Çiğdem Öztürk
Boğaziçi Üniversitesi direnişi geçen cuma 40. günü geride bıraktı. 600’ün üzerinde öğrenci gözaltına alındı, 24 öğrenci ev hapsinde tutuluyor, 10 kişi hâlâ tutuklu. Yeni yılın ikinci günü Resmî Gazete’de yayınlanan bir kararnameyle 12. Cumhurbaşkanı’nın beş üniversiteye yeni rektör atadığı duyurulmuştu. Bu üniversitelerden Boğaziçi’nin payına AKP’li Melih Bulu düştü. Böylece üniversite içinde hem hocaların hem de öğrencilerin farklı cephelerden yürüttüğü direnişin fitili ateşlendi.
Boğaziçi Kadın Araştırmaları Kulübü’nün (BÜKAK), bir gece saat 2’de İletişim Başkanlığı’nın yayınladığı bir tweet’le kapatılan Boğaziçi LGBTİ+ Kulübü’yle ortak kullandığı oda bir mazeretle gece yarısı polis tarafından basıldı ve kapısının kilidi değiştirildi. Yeni anahtar rektörün cebinde, kimseye vermiyor. BÜKAK’tan gerçek isimleri bizde saklı iki öğrenci okul gündemini feminist bir perspektifle Yeni Yaşam Kadın Eki için değerlendirdi.